Trke i testiranja

Marko i Horner ne znaju odakle Mercedesu tolika prednost na pravcima

Helmut Marko i Christian Horner, Red Bul

U Red Bullu su iznenađeni maksimalnom brzinom Mercedesa u Turskoj.

Savetnik Austrijskog tima Helmut Marko ne zna gde je Mercedes pronašao tako veliku brzinu na pravcima. Nemački tim je bio skoro 15km/č brži na Istanbul Parku.

Max Verstappen tokom trke nije nikako mogao da ugrozi Valtterija Bottasa , a Marko kaže da je Mercedesu pomogla upravo brzina na pravcima i opisuje to kao da je nemački tim sve vreme vozio sa otvorenim DRS-om.

Lewis Hamilton i Sergio Perez
Lewis Hamilton i Sergio Perez u duelu na VN Turske 2021.

„Moramo nešto da  smislimo pošto je Mercedes danas bo strašno brz na pravcima. Bili su skoro 15km/č brži. Kao da su vozili sa otvorenim DRS-om. Primetili smo da prave prednost još na Silverstonu i od tog trenutka se ona samo povećava. Njihov motor je superioran. Ne znam šta mi možemo da uradimo po tom pitanju. Moramo da što bolje optimizujemo šasiju kako bi smo to nekako izbalansirali“, izjavio je Marko.

Isto je naravno primetio i šef tima Christian Horner koji kaže da je Red Bull još ranije postavio neka pitanja u vezi Mercedesovog motora kod FIA-e.

„Ako pogledate Hamiltonovu brzinu na trci, on je bio od 15 do 20km/č brži nakon krivine 11 na zadnjem pravcu. Mi moramo da pronađemo još malo brzine. Možda su oni koristili drugačija podešavanja motora. Samo jednu stvar želim da pojasnim. Mi nismo uložili protest protiv njihovog motora. Samo smo postavili neka pitanja i to rade svi timovi. Nismo samo mi ti koji traže neka objašnjenja. Posao FIA-e je da prati da sve bude u skladu sa pravilima“, rekao je Horner.

Red Bull šest trka pre kraja zaostaje 36 poena za Mercedesom u šampionatu konstruktora, dok je Verstappen ponovo preuzeo prvo mesto u konkurenciji vozača.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar