Vesti

Haas: Druga sezona biće još izazovnija

Interlagos, Sao Paulo, Brazil. Sunday 13 November 2016. World Copyright: Andy Hone/LAT Photographic ref: Digital Image _ONZ6866

Vlasnik američkog tima izjavio je da će druga godina tima u Formuli 1 biti još teža od debitanskog nastupa.

Haas je posle šest godina bio prvi novi tim u Formuli 1 koji je od samog početka krenuo da beleži dobre rezultate i bodove. Na kraju ova ekipa je na svom kontu imala 29 pena, što je bilo dovoljno za osmo mesto u šampionatu ispred ekipa kao što su Renault, Sauber i Manor. Iako je prva godina u šampionatu bila za učenje i uigravanje tima, Gene Haas veruje da će i druga godina biti podjednako izazovna.

“Mislim da ova situacija ima svoje pluseve i minuse. Što se tiče pozitivnih stvari mi sada ne razmišljamo kako ćemo da spojimo tim, da li će nam stići kamioni ili da li će naša zgrada biti gotova. Sada je sve to rešeno. Sa negativne strane imamo manje vremena za razvoj bolida jer su se pravila promenila, ali tim je dobro uigran i sada znamo kako da funkcionišemo sa našim partnerima. Sezona će biti teška, ali sada već imamo određeno iskustvo, pa se nadam da možemo prikazati bolje performanse u narednoj sezoni” izjavio je Gene Haas.

(Diskusija)

Ostavi komentar