Tračevi i spekulacije

McLaren odmah demantuje: Nema prodaje!

Lando Norris i Daniel Ricciardo, trening, VN Štajerske 2021.

McLaren Grupa je nakon današnje priče, koju je plasirao britanski Autocar, izdala zvanično saopštenje.

Britanska kompanija još jednom potvrdila da nije na prodaju i da nema istina u informacijama da je već postignut dogovor sa Audijem.

„McLaren Grupa je upoznata sa vestima koje su se danas pojavile i koje prenose da nas je kupio Audi. To je potpuno netačno i tražimo da se ova priča eliminiše. Naša strategija je uvek podrazumevala saradnju i razgovore sa relevantnim partnerima i dobavljačima. Među njima su i drugi proizvođači automobila, ali priče o promeni vlasništva nije bilo“, piše u kratkom saopštenju.

Originalni članak

Britanski Autocar prenosi da je Audi kupio McLaren i tako sebi obezbedio mesto u Formuli 1.

McLaren je imao finansijskih poteškoća na početku pandemije koronavirusa. Od 2020. je bilo dodatne prodaje kapitala, finansijskog restrukturiranja i finansijskih injekcija od strane deoničara, posebno onih iz Saudijske Arabije.

McLaren je nedavno prodao 15% udela američkoj kompaniji MSP Sports za 185 miliona funti i oni bi trebali da otkupe još jedan deo u budućnosti.

Audijevo preuzimanje bi sigurno imalo veliki uticaj na McLarenovu diviziju koja proizvodi putničke automobile, ali bi i obezbedilo Audiju ulazak u Formulu 1, a samim tim se može očekivati da će njihovi motori biti u bolidima britanskog tima od 2026.

Iako je britanski Autocar potpuno ubeđen da je dogovor postignut, ni Audi ni McLaren nisu ništa potvrdili. Neki mediji čak prenose da je i BMW poslao ponudu za McLaren, dok su iz britanskog tima nedavno poručili da nisu zainteresovani za prodaju.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar