Vesti

Binottu nije bilo dobro kada je video duel Leclerca i Sainza na startu

Charles Leclerc i Carlos Sainz na trci za VN Sao Paula 2021.

Šef ekipe Ferrarija je rekao da je bio na ivici kada je video duel Sainza i Leclerca na startu trke.

On se naravno u tom trenutku prisetio duela Leclerca i Vettela od pre dve godine u Interlagosu kada su se zakačili na istom mestu i potpuno upropastili trku sebi i timu.

Charles Leclerc i Carlos Sainz
Charles Leclerc i Carlos Sainz nakon trke u Interlagosu

„Borili su se jedan protiv drugog na startu trke i to me je podsetilo na scene od pre dve godine. Ali dobro je prošlo na kraju. Plašio sam se , ali nisu previše rizikovali. Mislim da znaju šta smeju da rade jedan protiv drugog i nadam se da će imati još dobrih, ali i bezbednih duela“, izjavio je Binotto sa italijanski Sky.

On je iskoristio priliku i da pohvali napredak svog tima, posebno u situaciji kada je razvoj bolida bio maksimalno ograničen. Svi timovi manje-više voze sa prošlogodišnjim bolidima, a Ferrarije je morao nekako da optimizuje užasni SF1000 iz prošle sezone.

Ferrari SF21
Ferrari SF21 na Interlagosu

„Znamo kakav bolid imamo i nadam se da ćemo moći do kraj da se borimo i sa najboljima. To je mašina od prošle sezone koja je rođena sa brojnim manama. Kada to uzmemo u obzir, napredak je odličan. Tim kod kuće je već dosta odmakao sa projektom za 2022. Pored toga smo sve bolji sa strategijom i pit-stopovima, a povrh svega imamo dva sjajna vozača“, rekao je Binotto.

Ferrari tri trke pre kraja šampionata ima 31.5 poen prednosti ispred Mclarena u borbi za treće mesto u šampionatu konstruktora.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar