Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

POTVRĐENO: Honda i Aston Martin postaju partneri od 2026. godine

Aston Martin, Nos, Logo / Aston Martin F1 Media Centre

Ova dva brenda dogovorili su saradnju.

Kao što se i ranije pisalo, japanski proizvođač motora i britanski tim sarađivaće zajedno od 2026. godine kada na snagu stupe nova pravila koja su vezana za pogonske jedinice. To znači da će Honda odmah nakon isteka ugovora sa Red Bullom nastaviti da bude deo Formule 1 ali sa Aston Martinom dok će ovaj tim završiti partnerstvo koje ima sa Mercedesom.


Ranije …

Gazzetta dello Sport: Honda i Aston Martin uskoro ozvaničavaju svoju saradnju?

Već duže vreme priča se da bi ova dva brenda mogla da postanu partneri od 2026.

Pošto već poznato da nas za tri godine čeka velika promena pravila po pitanju agregata, timovi i proizvođači već su sada krenuli sa razgledanjem mogućih opcija i sklapanjem novih dogovora. Tako je Red Bull već najavio partnerstvo sa Fordom, što znači da u Milton Kinsu više nema mesta za Hondu jer se njihova saradnja završava na kraju 2025.

Honda Red Bull, VN Japana 2023. / Mark Thompson/Getty Images /Red Bull Content Pool

Tako je kompanija iz Sakure odavno krenula u potragu za novim timom sa kojima će sarađivati, pa posle određenih razgovora izgleda da je slovo palo baš na Aston Martin. Prema navodima Gazzetta dello Sport a prenosi i Gpblog, ova potvrda bi mogla da usledi u narednim danima. Ovakva novost možda ne bi bila veliko iznenađenje pošto bi na ovaj način Aston Martin dobio više slobode u razvoju svog bolida što se slaže sa njihovom novom politikom da jednog dana budu što nezavisniji, dok trenutno to nije moguće jer su oni klijentski tim Mercedesa od koga dobijaju agregate i još neke delove.

Za sada još uvek nema potvrde ove informacije.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply