Vesti

Formula 1 objavila promene na ovogodišnjem kalendaru

Konačno su objavljene promene na kalendaru koji je sada skraćen sa 23 na 22 trke.

Izvršni direktor Stefano Domenicali je od početka sezone planirao 23 trke i bio je odlučan u tome da i pored svih problema održi tu cifru, ali je ona sada morala da bude skraćena.

„Sa zadovoljstvom objavljujemo promene za ovogodišnji kalendar nakon dugih pregovora sa promoterima i vlastima zemalja domaćina. Globalna pandemija nam pravi velike probleme i stvara nove izazove, ali smo se prilagodili i imaćemo rekordne 22 trke na kalendaru. Želim da se zahvalim promoterima u Brazilu, Meksiku i Turskoj na strpljenju i fleksibilnost, a uskoro ćemo objaviti i koja će se još trka naći na programu na jednom mestu koje je trenutno upražnjeno“, izjavio je Domenicali.

VN Rusije je sada usamljena na kalendaru, a trebalo je da sa njom otpočne još jedan trostruki vikend. Isto važi i za Tursku, koja je i dalje na crvenoj listi u Velikoj Britaniji.

Tako će sada osoblje timova direktno iz Istanbula putovati u Ostin.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Meksiku i Brazilu, niko ne može da garantuje da će se te dve trke održati.

Upražnjeno mesto na kalendaru se  očekuje da pripadne Kataru, u koji će se putovati odmah nakon Brazila, koji je isto na crvenoj listi u Velikoj Britaniji.

Evo kako izgleda raspored do kraja sezone:

03-05 septembar: VN Holandije

10-12 septembar: VN Italije

24-26 septembar: VN Rusije

08-10 oktobar: VN Turske

22-24 oktobar: VN Amerike

05-07 novembar: VN Meksika

12-14 novembar: VN Brazila

19-21 novembar: NEPOTVRĐENO

03-05 decembar: VN Saudijske Arabije

10-12 decembar: VN Abu Dabija

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar