Ferrari priznao da mora da promeni pristup

Ferrari Media Centre

Zbog skraćenja trajanja treninga italijanski tim moraće da izmeni neke svoje navike.

Od ove sezone imamo određene izmene u organizaciji trkačkih vikenda, pa su tako treninzi petkom skraćeni sa 90 na 60 minuta. To znači da će timovi imati manje vremena da se pripreme za kvalifikacije i trku a prema rečima sportskog direktora Ferrarija to proizvodi dodatan stres.

“Sada, na prvom treningu vi ne možete da radite simulaciju trke. Niko to ne radi, možda ćete u budućnosti naći neki način, ali u ovom momentu to je nestalo. Tako da sada mi gubimo ove podatke.” kazao je Laurent Mekies za Sky Italia.

“Više niste u mogućnosti da radite simulaciju dužih stintova sa dve različite komponente sa svakim od vozača. Zbog toga mi moramo da izaberemo pre svake sesije ko će i koju komponentu guma testirati, jer u suprotnom nećemo imati nikakve podatke o komparaciji guma. Zbog toga ova situacija zahteva timski rad.” dodao je on.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar