Alpha Tauri želi da bude na nivou Red Bulla

Pobednik ovogodišnje VN Italije Pierre Gasly kaže da njegov tim ima velike ambicije u budućnosti.

Alpha Tauri je u vreme kada se zvao Toro Rosso služio kao Red Bullov juniorski tim. Sada je njihov cilj da u narednim godinama napadnu ekipu iz Milton Kinsa i izađu iz njihove senke.

Pierre Gasly, koji je doneo timu iz Faence drugu pobedu u svojoj istoriji, kaže da se dinamika između Red Bulla i Alpha Taurija menja i da italijanski konstruktor postaje sve ambiciozniji.

„Postoji jasna želja i ambicija u timu. Mislim da je situacija između Red Bulla i Alpha Taurija potpuno drugačija u odnosu na ranije. Svakako, jasno je da su oni trenutno jači, ali mislim da Alpha Tauri ima velike ambicije. To nije projekat na godinu dana i znamo koliko je ekipi potrebno da izgradi svoj identitet i status vrhunskog tima“, izjavio je Gasly.

Nešto ranije, šef ekipe Red Bull Christian Horner je izjavio da Alpha Tauri više nije juniorski, već sestrinski tim Red Bulla, što dodatno potvrđuje da se nešto promenilo u njihovom odnosu. 

Povrh toga, nedavno je objavljeno da će Red Bull dati pristup Alpha Tauriju svom vazdušnom tunelu, što dodatno govori u prilog tome da italijanski tim želi da se napreduje u poretku.

Svakako će im dodatno pomoći i ograničenje godišnjeg budžeta od na 145 miliona dolara od 2021, a promena tehničkih pravila od 2022. bi mogla da ih u potpunosti lansira na novi nivo.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *