Vesti

F1 vraća staro pravilo: petkom treninzi će trajati po 90 minuta?

Andrej Isakovic - Pool/Getty Images/redbullcontentpool.com

Za narednu sezonu planirane su 23 trke.

Nije tajna da Liverty Medija želi da smanji troškove timovima, pa je tako posle uvođenja pravila o ograničenju budžeta sada na red došao i format takmičenja. Tradicionalno, vozači su na trkački vikend dolazili sredom gde su od četvrtka već imali svoje obaveze na stazi da bi se posle trke odmah uputili na novu destinaciju, osim VN Monaka kada je program bio pomeren za dan ranije.

Od ove sezone planira se promena pravila, tako što bi se trkački vikend skratio za jedan dan jer bi četvrtkom pristup padoku bio zabranjen ljudima koji nisu članovi tima. Tako bi sve medija konferencije i tehnički pregledi umesto u četvrtak bili održani u petak ujutru pre početka prvog treninga koji bi prema lokalnom vremenu trebao da počne u podne i trajao bi 90 minuta. Posle toga planira se konferencija za štampu šefova timova a od 17h je planiran drugi trening, takođe od 90 minuta. Pola sata posle nje na rasporedu su medija dužnosti vozača kao i brifing.

U subotu prvo je zakazano druženje vozača sa fanovima a od 12h je na programu treći trening u trajanju od sat vremena a od 15h i kvalifikacija. Dan se završava konferencijom za medije i brifingom. Nedelja bi bila najvažniji dan a program bi počeo vozačkom paradom od 13.30h, od 15h je zakazana trka a od 18h konferencije za medije. Inače, ovo je primer izgleda trkačkog vikenda, jer bi satnice bile prilagođenje lokanim usovima, odnosno i noćnim trkama.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar