Vesti

Domenicali: Timovi treba da imaju više poštovanja prema Pirelliju

Direktor Formule 1 je branio Pirelli koji se našao na meti kritike posle pucanja guma na Strollovom i Verstappenovom bolidu.

On je rekao da razume frustraciju Maxa Verstappena, koji je rekao da je njegov udes mogao da bude opasan po život. Nakon utrke je bilo dosta onih koji su kritikovali Pirelli, a Domenicali kaže da Italijanski proizvođač guma zaslužuje više poštovanja i da treba sačekati rezultate njihove interne istrage.

„Imamo veliko poverenje u ono što Pirelli radi i za ovu i za sledeću sezonu kada ćemo imati nove gume koje su manje osetljive na temperature“, izjavio je Domenicali, koji je pre početka sezone upozorio vozače da dobro odmere svoje izjave pre nogo što ih izgovore, kako bi se izbegle potencijalne PR katastrofe.

„Svi znamo koliko pogrešna reč u pogrešnom trenutku može da ima loš efekat. Posle toga je teško izvući se i to je nešto što treba da izbegavamo. Bavimo se poslom u kojem je glas vozača i ostalih glavnih protagonista najbitniji. Naravno da možemo da imamo nesuglasice i diskusije. To je sve deo igre, što naš sport čini dodatni zanimljivim“, izjavio je Domenicali.

Pirelli još uvek nije završio istragu povodom pucanja guma u Bakuu, a preliminarni rezultati ukazuju na to da su krhotine na stazi oštetile pneumatike.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar