Vesti

Domenicali: Niko ne može da garantuje da ćemo imati sve trke sa kalendara

Novi šef Formule 1 je priznao da nema garancija da ćemo ove godine gledati sve 23 planirane trke.

Originalni kalendar je već pretrpeo nekoliko izmena, pa će umesto u Australiji, sezona krenuti iz Bahreina i to bez prisustva publike.

Ono čemu se svi nadaju je da će do povratka u Evropu navijačima biti dozvoljeno da prisustvuju na tribinama.

“To je nešto čemu se nadamo i bilo bi lepo da se ostvari. Cilj je da vratimo publiku, ali moramo i da zaštitimo timove i vozače. Pored toga, moramo da poštujemo i propise pojedinačno svake države u kojima se trkamo. Moramo da budemo spremni za vreme kada će fanovima biti dozvoljeno da se vrate”, izjavio je Domenicali.

Ipak, prvi prioritet je da se obezbedi održavanje što kompletnije sezone.

“Kao prvo, moramo da se svi potrudimo da se provučemo kroz ovu sezonu. Ništa ne možemo da uzmemo zdravo za gotovo u ovakvoj situaciji. Dobra stvar je da sada započinjemo ovde u Bahreinu i tu smo svi. Održao sam neke veoma bitne sastanke i zadovoljan sam. Potom ćemo ići korak po kora i pratiti kako se situacija sa pandemijom razvija. Nadam se da će sa vakcinacijom stvar postati bolja i da ćemo održati dobar šampionat. To je glavni prioritet. Bili smo kritikovani više puta, ali kada pogledate brojke, jasno je da postoji veliko interesovanje javnosti i da je ovo jedan od najvećih sportova na svetu. Ove godine imamo i nekih zanimljivih kombinacija na gridu, Red Bull je napravio korak u dobrom pravcu i nadam se dobrom trkanju”, završio je Domenicali.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar