Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Da li se Kubica vraća u kružne trke?

Poljak čija je karijera prekinuta na najgori mogući načina, sada razmatra opcije povratka na određene kružne trke najvećeg ranga.

Robert Kubica je na korak do povratka u takmičenje na kružnim trkama, a tu se prije svega misli na Le Man. Da napomenemo, Poljak je između ostalog učestvovao i na poznatoj trci 12 sati Munđela u martu, a prošli vikend je završio na podijumu, u trci Renault Sport Trofeja koje je održana na stazi Spa Frankonšamp.

“To je bio prvi put od 2010. godine da sam se takmičio na kružnoj stazi.” veli Robert.

Kubica se za trku pripremao u Renaultovom Formula 1 simulatoru, gdje je pozvan od strane samog šefa tima Frederica Vasseura.

“Želio sam znati gdje sam u svemu tome, i kako će moje tijelo reagovati na trkački vikend. To je bio pravi test. Hteo sam i saznati mogu li se još trkati na profesionalan način na pravim trkama. Sada već mogu razmišljati o nekim stavkama u mojoj budućoj karijeri.” kazao je Kubica.

Na pitanje o tome o svojoj budućnosti on kaže:

“Za sada, imam dva projekta u vidu. To je ono što se tiče iduće godine. Sigurno je to da postoji 90 posto šansi da se vratim na kružne staze. Priznajem da ranije nisam bio zainteresovan za trke izdržljivosti, ali sad je drugačije. Le Man je vrhunska trka, i pravi izazov.”

(Diskusija)

Leave a Reply