Vesti

Binotto: Pravi napredak možemo da napravimo tek sledeće godine

Ferrari je mnoge iznenadio na prethodne dve trke, ali je očigledno da trkački tempo još uvek nije na nivou.

Ova sezona je počela znatno bolje od prethodne za ekipu iz Maranela. Sainz i Leclerc redovno osvajaju bodove i tim može da se bori za treće mesto u šampionatu konstruktora. Leclerc je čak osvojio pol-poziciju u Monaku i Azerbejdžanu, ali ne ide sve po planu.

Dok je Sainz u Monaku uspeo da donese timu drugo mesto, Leclerc je u Bakuu vrlo brzo izgubio vodeću poziciju i na kraju završi van podijuma.

„Još uvek postoje stvari koje moraju da se poprave. Nismo pronašli optimalni temperaturni opseg za gume i još uvek nam fali brzina na pravcima. Neke stvari možemo da popravimo tek sledeće godine“, izjavio je Binotto za Corriere.it.

Šef ekipe Ferrari ne želi da se žali na zamrznut razvoj motora i nada se da će njegov tim prikazati dobru formu i u Francuskoj.

„To će biti jedna od težih staza za nas pošto ima dosta brzih krivina. Ipak, moramo da pokažemo da napredujemo. Cilj nam je i dalje da završimo na 3. poziciji u šampionatu konstruktora“, dodao je Binotto.

Ferrari trenutno zauzima upravo treće mesto u šampionatu sa dva poena prednosti ispred McLarena.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply