Please assign a menu to the primary menu location under menu

Italijanska Formula 4

Barter pobednik treće trke sa puno incidenata, Jenić se oporavio ali samo do 14. mesta

foto: f4spain.org

Tešku trku imao je Srbin na zatvaranju vikenda u Aragonu.

Hugh Barter je i na trećoj trci imao pol poziciju ispred Nikola Tsolova dok je Filip Jenić imao osmo startno mesto a ovaj poredak zasnovan je posle drugih kvalifikacija koje su jutros vožene. Upravo je Barther poveo kolonu ispred Tsolova dok je Jenić zauzimao devetu poziciju a već u prvom krugu imali smo incident i izlazak sigurnosnog automobila na stazu jer je Liseilov bolid ostao okrenut. Trka je nastavljena u 4. krugu, usledila je velika gužva na stazi koja je progutala našeg vozača koji je na kraju pao na 21. mesto a ova pometnja bila izazvana jer je pola vozača već krenulo napred pre nego što je sigurnosni auto napustio stazu. Srbin je u narednim krugovima uspeo da odličnom vožnjom napreduje korak po korak i do kraja trke probije 14. mesta dok je Barter odneo novu pobedu ispred Kucharchyka i Smala.


Tsolov pobednik druge trke, Jenić odličan četvrti

Srbin je ovoga puta prikazao odlične preformanse na drugoj trci u Aragonu.

Zbog kazni koje su sudije primenili tokom jutra, Filip Jenić je pomeren za start druge trke pa će tako umesto petog zauzeti četvrto mesto na gridu. Na startu Tsolov je poveo kolonu ispred Bartera dok Jenić nije uspeo da odbarni četvrto mesto od de Hana i Kucharczyka pa je tako pa na šestu poziciju. U trećem krugu de Haan i Smal imali su incident na 16. krivini, zbog čega su obojica odustali a to je promovisalo Jenića na 4. poziciju gde su sudije odlučile da izbace sigurnosni auto na stazu. Trka je nastavljenja u 6. krugu, Tsolov je poveo kolonu a Srbin se i dalje nalazio na četvrtoj poziciji. Bugarin nije imao većih problema da mirno trku privede kraju, ali je Kucharczyka posle velike borbe uspeo da se nađe ispred Bartera dok je odličan Jenić bio odmah iza vodeće trojke i kroz cilj prošao na četvrtom mestu.

Treća trka na programuje danas od 15.15h.


Barter najbrži na drugim kvalifikacijama, Jenić dobar osmi

Tokom jutra prvo su održane druge kvalifikacije za današnju treću trku.

Hugh Barter osvojio je pol poziciju za današnju treću trku u Aragonu pošto je zabeležio krug od 2m00.840s i tako za 8 hiljaditinki bio ispred Nikola Tsolova. Filip Jenić je ovom prilikom zabeležio osmo mesto sa krugom od 2m01.481s, ali je veći deo sesije proveo na šestoj poziciji.

Tako će Srbin u drugu današnju trku startovati sa pete pozicije, jer mu je na jučerašnjim kvalifikacijama to bio drugi najbrži krug dok će u trećem i završnom obračunu krenuti sa osmog mesta.

Raspored dešavanja za nedelju na stazi Aragon.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply