Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

AMuS: U Japanu se očekuje potvrda da Yuki Tsunoda ostaje u AlphaTauriju

Yuki Tsunoda, AlphaTauri, VN Singapura 2023. / Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Izgleda da u timu iz Faence imaju puno glavobolja oko vozačke postave.

Na početku godine Yuki Tsunoda i Nyck de Vries činili su sastav AlphaTaurija, ali je bilo evidentno da Holanđanin nema ritam kao i svoj timski kolega. Menadžment Red Bulla dugo je čekao da Nyck de Vries proradi ali se na kraju nije desilo pa smo od VN Mađarske mogli da u ovom bolidu vidimo Daniel Ricciarda. Nažalost, ni on se dugo nije zadržao na ovoj poziciji jer je doživeo povredu na VN Holandije a sada njega je zamenio Liam Lawson. Ovaj Novozelanđanin se dobro snašao u ovoj ulozi, pa je u Singapuru uspeo da zabeleži dva boda.

Liam Lawson, AlphaTauri, VN Singapura 2023. / Rudy Carezzevoli/Getty Images/Red Bull Content Pool

Zbog svega toga odavno se špekuliše o vozačkoj postavi AlphaTaurija, pa je jedno vreme i mesto Yukija Tsunode bilo pod znakom pitanja. Kako piše Tobi Gruner, novinar Auto Motor und Sporta, mesto ovog Japanca je sigurno i on bi zvanično trebalo da bude potvrđen za narednu godinu već za vreme VN Japana. Velika borba vodiće se za drugu stranu garaže, gde svakako konkurišu Daniel Ricciardo i Liam Lawson.

Za sada još uvek nema zvanične potvrde ove informacije.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply