Tračevi i spekulacije

AMuS: Pregovori između Alonsa i Aston Martina počeli su pre nekoliko nedelja

Ove dve strane danas su objavile da će sarađivati već od 2023. godine.

Danas je skoro sve po malo iznenadila informacija da će Fernando Alonso na kraju sezone napustiti Alpine i od naredne godine braniti bolje Aston Martina. Sve to bilo je podgrejano činjenicom da je pre početka trkačkog vikenda na Hungaroringu Sebastian Vettel najavio svoj odlazak u penziju, zbog čega je tim iz Silverstona tražio zamenu.

Ali, prema pisanju nemačkog sajta Auto Motor und Sporta, razgovori između Španca i britanskog tima trajali su malo duže. Po njihovim informacijama ove dve strane pregovarali su već nekoliko nedelja a Aston Martin je tada zahtevao od Sebastiana Vettela da odluku o svojoj budućnosti donese pre letnje pauze, što se i desilo. Odmah posle toga vlasnik tima Lawrence Stroll se susreo sa Alonsom u njegovom motorhomu u Mađarskoj na sam dan trke, kada je ugovor i zvanično potpisan.

Tako će Alonsu koji je pre nekoliko dana proslavio 41. rođendan ovo biti šesti poslodavac u najbržem cirkusu.
Neki drugi izvori sada navode da je glavni razlog za odlazak dvostrukog šampona iz Alpina i činjenica da je francuski tim želeo da u nekom momentu promoviše Oscara Piastria, dok je Fernano Alonso zahtevao sigurnost višegodišnjim ugovorom, pa mu se tako nije svidela opcija da nastupa za svoj sada bivši tim u WEC šampionatu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar