Tračevi i spekulacije

Mercedes sumnja da Ferrari koristi nelegalni akcelerator?

Mercedes Media Centre/LAT Images

Prema pisanju španskih medija italijanski tim možda se nalazi u sivoj zoni po pitanju pravila.

Tokom VN Austrije Leclerc je preko radija prijavljivao da ima problema s akceleratorom, koji se tada zaglavio. Ipak, vozač iz Monaka uspeo je da pobedi trku a u pitanju je bio problem sa papučicom gasa. Dve nedelje kasnije u Francuskoj, Leclerc je završio u zidu, kada je opet pomenuo da ima problem sa ovom papučicom za davanje gasa, ali je kasnije šef tima Mattija Binotto to demantovao.

Ipak, prema pisanju Motor.es, Mercedes ovoga puta ima drugačije mišljenje. Oni žele da ovaj slučaj prijave FIA-i jer sumnjaju da italijanski tim ima nelegalni akcelerator. Naime, Mercedes je do ovog zaključka došao preko svog posebno dizajniranog softvera koji može da analizira telemetriju ostalih timova, gde se u ovom slučaju na Pol Rikardu po njima moglo videti da je Charles Leclerc ubrzavao u momentima kada nije držao nogu na pedali gasa.

Za sada ovo su samo navodi, još uvek nema potvrde informacija a pre svega Mercedes mora da iznese svoje dokaze pre nego što ubedi FIA-u da započne sa istragom.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

4 Komentara

Ostavi komentar