Vesti

Alpine: Nemamo problema da vratimo Ricciarda ali samo ako ne zadržimo Piastrija

twitter.com/AlpineF1Team

Franuski tim trenutno se nalazi u ne baš zavidnoj situaciji.

Samo jedan dan posle VN Mađarske Fernando Alonso i Aston Martin objavili su da će sarađivati u 2023. što je sve iznenadilo a naručito i Alpin. Već juče, franuski tim je odmah našao zamenu za odlazećeg Španca a to je bio njihov mladi test vozač Oscar Piastri, koji se oglasio nekoliko sati kasnije i naveo da ovi navodi nisu tačni.

Iz padoka dolaze informacije da je ovaj Australijanac u međuvremenu pristao na ugovor sa McLarenom za 2023. godinu u vreme kada je Alpin pokušavao da ga pozjami Williamsu ali se ta opcija njemu i njegovom menadžeru Marku Webberu nije sviđala. Tako se sada spominje da bi u suprotnom smeru mogao da ode Daniel Ricciardo koji je do pre dve sezone bio deo tima iz Enstona, pa tako Szafnauer je ovu situaciju uporedio sa Alosnom koji ima sposobnost da dođe i ode.

“Mislim, ako pogledate to kroz Fernandovu prizmu, on ume da dođe i ode i ja mislim da je to slučaj i kod ostalih vozača. Mislim da oni nemaju problema sa tim. Moramo da se fokusiramo na sve to pre svega na plan koji želimo da primenimo na narednih 89 ili 88 trka. Mi moramo da budemo sigurni da sigurni da uzmemo najboljeg vozača kojeg možemo i postoje nekoliko opcija.” dodao je šef Alpina.

Govoreći o situaciji sa Piastrjem, Szafnauer je kazao da se situacija sa ovim mladem vozačem može rešiti i pored toga što će možda biti načinjena eventualna šteta prema McLarenu. On je ovu situaciju uporedio sa onom iz 2005. kada je Jenson Buton kao član Honde potpisao ugovor sa Williamsom, ali je na kraju posle pravnog spora ostao u japanskom timu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar