Vesti

Alonso želi da ostane u F1 čak i ako Alpine ne bude bio dovoljno konkurentan

Alpine F1 Media Centre

Gost podkasta Beyond the Grid ovoga puta bio je čuveni Španac.

Fernando Alonso se ove sezone odlučio da se vrati u najbrži cirkus a sa francuskim timom ima potpisan ugovor na još i narednu godinu. Ipak, uveliko se priča da bi on tu mogao da ostane i u 2023. kada bi već napunio 41. godinu što kako on kaže nikako mu ne smeta.

Alpine Media Centre

Španac je javno kazao da uveliko juri svoju treću titulu u Formuli 1 a zbog velike promene tehničkih pravila nada se da bi ovaj pohod mogao biti realn već naredne sezone.

“Stvarno se nadam svom trećem šampionatu i uradiću sve što je potrebno kako bi se to i ostvarilo. To bi mi puno značilo kada bi završio svoju karijeru. Nismo toliko očajan da dođem do svog cilja, ali to bi mi promenilo pogled na celu moju karijeru ili bi uticalio na način kako posmatram ovaj sport. Ja sam konkurentna osoba i učiniću sve šta mogu.” kazao je Alonso za ovaj podkast. “Nije važno da li imate 19. ili 42. ili 43. godine, već način na koji živite ovaj sport i kako ste njemu posvećeni. To će biti najverovatnije najveća stvar ako osvojim treći šampionat. To je poruka za sve buduće generacije koje dolaze.”

Na pitanje da li će ostati u šampionatu ukoliko se desi da i naredna sezone ne bude konkurenta, Alonso je odgovorio: “O da, biću tu, čak i ako bolid nije dobar. Da, moj plan je da ostanem ovde još dve ili tri sezone.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar