Vesti

Binotto: Nismo verovali da ćemo se boriti za treće mesto ove sezone

Ferrarijev bolid je ove godine znatno konkurentniji nego što se bilo ko nadao.

Italijanski tim je u borbi sa McLarenom za treću poziciju u šampionatu i trenutno ima ozbiljnu bodovnu prednost u odnosu na rivale iz Vokinga.

Charles Leclerc i Carlos Sainz
Charles Leclerc i Carlos Sainz na VN Štajerske 2021.

Takav razvoj stvari je čak prevazišao i očekivanja u Ferrariju za 2021. nakon velikih problema sa kojima se tim suočavao tokom cele 2020.

Ferrari je pored toga tim koji je prvi obustavio razvoj bolida za 2021, ali je i pored toga napravio ozbiljan napredak u performansama tokom sezone.

Mattia Binotto
Mattia Binotto, Scueria Ferrari

„Mi ovaj bolid praktično nismo ni razvijali. Imali smo nekoliko novih delova na početku sezone, ali to je bilo to“, izjavio je šef tima Mattia Binotto.

Ferrari je dobrom optimizacijom postojećeg paketa uspeo da izvuče maksimum iz svog bolida, a novi motor sa eksperimentalnim komponentama za 2022. je dodatno pogurao tim napred u finišu sezone.

Charles Leclerc
Leclerc ispred Ricciarda, Sainza i Norrisa na VN SAD 2021.

„Svi naši napori su usmereni na bolid za 2022. još od početka sezone. Ni u jednom trenutku nismo pomislili da napravimo kompromis i malo više razvijemo SF21, pa čak i da nas to košta u borbi za treće mesto“, dodao je Binotto.

Ferrari dve trke pre kraja šampionata u borbi za treće mesto drži prednost od 39.5 poena ispred McLarena.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar