Vesti

Mercedes objasnio zbog čega je Hamilton vozio sa starim motorom u Kataru

twitter.com/MercedesAMGF1

Britsnki tim odlučio se da svom vozaču za prošlu trku stavi stariju pogonsku jedinicu.

Andrew Shovlin je u Mercedesovom videu objasnio zbog čega su se oni odlučili da Lewisu Hamiltonu stave stariju pogonsku jedinicu dok u Brazilu to nije bio slučaj. Tada je sedmostruki šampion sveta pored diskvalifikacije imao i kaznu pomeranjem za pet mesta zbog zamene jedinice za sagorevanje, ali se pokazalo da je njihov bolid imao neverovatnu brazinu što mu je omogućilo i pobedu.

“Ovoga puta nismo koristili svežiji motor koji smo stavli u Brazilu.” kazao je Shovlin posle trke u Kataru. “Koristili smo stariji motor i on kao takav proizvodio je manje snage. Od preostalih trka staza u Kataru je imala najmanju količinu pravaca i tu se zahtevalo manja vožnja sa punim gasom. Zbog toga razlika u snazi koju bi imali u Kataru u odnosu na preostale dve trke bila bi dosta manja. Mi već pokušavamo da balansiramo pređenu kilometražu kod naših agregata, pa smo ujedno želeli da izbegnemo kazne kao i da na poslednje dve trke imamo što jači agregat.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar