Alonso najbrži na testu mladih vozača

Renault Media Centre

Danas je održan test dan na Jas Marini.

Test maldih vozača uveden je sa namerom kako bi upravo mladi vozači dobili što više kilometra na stazi i upoznali se sa novim F1 bolidima. Ipak, ovoga puta imali smo i startije vozače ali i nova lica.

Tako je Fernando Alonso bio danas na dužnosti, koji se posle dve godine vraća u tim iz Enstona odnosno od naredne sezone Alpine. Kako je već ranije izjavio da ga danas neće puno interesovati vremena, Španac je na kraju imao najbolji krug od 1m36.333s. Ovo vreme bilo je brže čak i od kvalifikacionih kruga Daniela Ricciarda i Estebana Ocona na poslednjem trkačkom vikendu.

Nyck de Vries je zajedno sa Stoffelom Vandoorneom podelio dužnosti u Mercedesu. Holanđanin je danas uspeo da parira Alonso pa je tako njegov krug bio za dve desetinke sporiji a nikada pre toga ovaj momak nije vozio bolid Formule 1. Ovom prilikom De Vries je odradio 110 krugova a Vandoorne 82.

Najproduktivniji je bio Robert Shwartzman koji je izvezao 129 kruga u Ferrariju a samo krug manje imao je Marino Sato u AlphaTauriju i Antionio Fuoco koji je takođe sa timom iz Maranela odradio 126 krugova.

Yuki Tsunoda je danas takođe vozio za AlphaTauri sa 123 obrnuta kruga pa je tako test zavrpio na petom mestu. Na kraju najsporiji bio je Mick Schumaher ali je Nemac ovoga puta sa Haasom obrnuo 125 kruga.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar