Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Alonso najbrži na drugom treningu u Džedi

Fernando Alonso, Aston Martin, VN Saudijske Arabije 2024. / foto: twitter.com/AstonMartinF1

Vozač Aston Martina imao je najbolji učinak na večernjoj sesiji.

U Džedi je u već pao mrak pred počekat treninga, zbog čega su vremenski uslovi bili svežiji. Tako je tempartura staze pale na 31 a vazduha je iznosila 25 stepeni. Nešto pre početka sesije dobili smo informaciju da je start odložen zbog toga jer su organizatori trke želeli da provere poklopce na šahtama u pitlejnu. To nije dugo trajalo pa je trening počeo sa 10 minuta zakašnjenja.

Veliki broj vozača je odmah napustio garaže posle paljenja zelenih svetala a u upotrebi su bile medijum i tvrde gume dok je Yuki Tsunoda jedini imao meku komponentu. Već posle 6 minuta svi su postavili merene krugove a najbrži bio je Sergio Perez – 1m30.427s ispred Maxa Verstappena. Odmah zatim Fernando Alonso uspeo je da dođe do prve pozicije sa svojim krugom od 1m29.560s i tako bude ispred oba vozača Red Bulla. Ipak, Max Verstappen uspeo je da se ponovo vrati na čelo karavana jer je uštopovao vreme od 1m29.543s i tako se nađe ispred Fernanda Alonsa i Carlosa Sainza, dok je George Russell prijavljivao da se muči sa nestabilnim bolidom na većim przinama.

Posle uvodnih 10 minuta i pauze, vozači su se vraćali u akciju pretežno sa mekim gumama. U ovim uslovima najbolje se snašao Fernando Alonso koji je upisao vreme od 1m28.827s i za tri desetinbke bio je ispred Charlesa Leclerca i Sergia Pereza. Max Verstappen imao je novi pokušaj ali je na kraju samo uspeo da smanji zaostatak na 3 desteinke, dok je George Russell bio nešto bolji pa se našao na drugom mestu imao 0.2 sekunde zakašnjenja u odnosu na vodećeg Španca.

U poslednjoj trećini vozači su radili na simulaciji trkačkog tempa. Većina njih koristila je medijum gume za tu svrhu osim Charlesa Leclerca koji je koristio meku komponentu. Tako je Max Verstappen pokazao najbolja i najkonstantnija vrema, a iza njega se našao Sergio Perez i Fernando Alonso. George Russell nije na vreme započeo svoj stint a sličnu stvar učinio je i Carlos Sainz koji se ovih dana muči sa stomačnim virusom.

Rezultati drugog treninga za VN Saudisjke Arabije:

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i X nalog.

Leave a Reply