Tračevi i spekulacije

Ako neće Andretti, Porsche ili Audi se spremaju da preuzmu Sauber?

twitter.com/alfaromeoracing

Postoje navodi da bi Volkswagen Grupa mogla da na velika vrata uđe u Formulu 1.

Već postoje potvrđene informacije da bi nemački proizvođač automobila kroz jedan od svoja dva brenda mogao da uđe u saradnju sa Red Bullom, odnosnom sa njihovim odelenjem za proizvodnju agregata ali sada su se pojavile informacije da bi ipak moglo da bude i više od toga.

Posle VN SAD postalo je jasno da je Michael Andretti odustao od kupovine švajcarskog tima, ali sada kako piše magazin Blick postoje navodi da bi Porsche ili Audi mogli da prezumu Sauber. To bi prema njihovim rečima moglo da se desi 2025. kada stupe nova pravila vezane za pogonsje jedinice. Za sada još nije poznato da li će pored saradnje sa Red Bullom Volkswagen imati i svoj zaseban tim ili ne.

Ako se to i ostvari za Sauber to neće biti prvi put da ima nemačke motore, jer su još 1994. koristili Mercedesove agregate kao i da su od 2006. do 2009. bili pod upravom BMW-a sa kojim su zabeležili i jednu pobedu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar