ZVANIČNO: Vettel prelazi u Aston Martin od 2021.

Nakon više meseci špekulacija, potvrđeno je ono za šta svi već neko vreme tvrde da je gotova stvar.

Vettela je Ferrari ranije ove godine obavestio da mu neće ponuditi novi ugovor, što ga je ostavilo slobodnog na tržištu.

Malo nakon toga su se pojavile glasine da bi Nemac mogao da predelu Racing Point, koji će se od sledeće godine zvati Aston Martin.

Međutim, tada se povelo pitanje oko toga koga u timu bi on zamenio, pošto su i Perez i Stroll bili pod ugovorom za 2021.

Ta dilema je međutim otklonjena juče, kada je Perez objavio da napušta Racing Point na kraju sezone.

To je otvorilo put za Vettela, koji je jutros potvrdio da će Aston Martin biti njegov novi tim.

„Jako sam srećan što sa svima konačno mogu da podelim ove uzbudljive vesti. Jako sam ponosan što ću sledeće godine postati vozač Aston Martina. To jće biti nova avantura za mene sa stvarno legendarnom kompanijom. Impresioniran sam rezultatima tima ove godine i verujem da je budućnost još svetlija. Energija i privrženost Lawrence Strolla Formuli 1 je impresivna i verujem da zajedno možemo da napravimo nešto posebno. Još uvek volim Formulu 1 i moja glavna motivacija je da se trkam u vrhu poretka. To bi bila velika privilegije za Aston Martinom”, piše u Vettelovom saopštenju za javnost.

Šef tima Otmar Szafnauer je jednako uzbuđen i srećan ovakvim razvojem događaja.

„svi u Silverstonu su izuzetno uzbuđeni zbog ovih vesti. Sebastian je dokazani šampion i sa sobom donosi pobednički mentalitet, koji se poklapa sa ambicijama Aston Martina. Sebastian je jedan od najboljih na svetu i mislim da nema boljeg vozača, koji bi trebalo da nam pomogne da zakoračimo u novu eru Formule 1 na pravi način. On će igrati ključnu ulogu u podizanju tima na potpuno novi nivo.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *