Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Wolff očekuje da će oni u Španiji dodatno razumeti izmenjeni W14

Lewis Hamilton, Mercedes, VN Monaka 2023. / Mercedes AMG F1 Media Centre/LAT Images

Nemački tim je na prošloj trci prikazao nove delove.

Lewis Hamilton zabeležio je četvrto mesto na ulicama u Monte Karlu dok je njegov timski kolega bio odmah iza. Ovakav rezultat je dobar za tim iz Berklija koji je baš na ovoj trci doneo izmenjeni dizajn svog W14 koji sada ima šire bočne usisnike za vazduh.

Baš zbog toga trka za VN Španije biće im dosta važna, pre svega jer će na stazi Katalunja moći da mnogo bolje procene nove delove.

“Nije moguće da procenite unapređenja na stazi kao što je to bila u Monaku, ali bar nismo imali neka neželjena iznenađenja.” kazao je Toto Wolff u timskom saopštenju a prenosi GPblog.

George Russell, Mercedes, VN Monaka 2023. / Mercedes AMG F1 Media Centre/Jiri Krenek

Zbog toga staza Katalunja bi nemačkom timu mogla da da mnogo jasnije odgovore.

“Španija bi trebalo da nam omogući priliku da stvorimo novu bazu za W14.” dodao je šef Mercedesa. “To je staza sa kojom smo svi upoznati i ako će uklanjanje poslednje šikane krug učiniti mnogo bržim. Potreban je širok kompromis kada su u pitanju krivine a to nam omogućava priliku da puno toga naučimo oko paketa. Ne očekujemo da ćemo videti korak napred na polju performansi već želimo da stvorimo stabilniju platformu.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

  • Ista stvar kao i sa ferariem. Kad je koncept celog bolida pogresan mozese krila da mu stavis, nece se nista drasticno promeniti. Jednostavno nije rec o sitnicama koje prave razliku, 1 ili 2 desetinke, pricamo ovde o 0,5 sek i vise, sto znaci da su krupne stvari u pitanju. Nije trka jedan kvalifikacioni krug ili 10 krugova vec mnogo vise. U Monte Karlu je staza pre svega kratka pa su razlike na kvalifikacijama zato bile male sve ce se vratiti na staro vec za dva dana . Voleo bih da nisam u pravu ali..

Leave a Reply