Wolff: Nadam se da se neće ponoviti VN Španije iz 2016

Šef ekipe Mercedesa je priznao da je malo nervozan zbog sutrašnjeg starta trke u koju njegovi vozači ulaze sa prve dve startne pozicije.

Ako postoji jedna stvar za koju se Toto Wolff nada da će izbeći na startu VN Španije, to je ponavljanje noćne more i scenarija koje je Mercedesov šef proživeo u Barseloni 2016. godine. Tada su Nico Rosberg i Lewis Hamilton, koji su u kvalifikacijama zauzeli prvi startni red, izbacili jedan drugog iz trke u prvom krugu trke. Oni su na taj način osramotili i sebe i svoj tim.

Wolff se nada da sada, kada su Valtteri Bottas i Lewis Hamilton ponovo zauzeli prvi startni red za Mercedes, neće biti ponavljanja drame iz 2016. i da će prvi krug proteći čisto za srebrne strele. Kako bi bio siguran u to, on bi pred trku mogao da uputi i nekoliko strogih saveta svojim vozačima.

“Malo sam nervozan i to je verovatno pravi način da opišem šta osećam”, rekao je Wolff kada je upitan da li se oseća pomalo nervozno u vezi nedeljnog starta trke.

“Oni znaju koliko je sutra važno da ostanemo u trci u Barseloni jer je to staza na kojoj je teško preticati. Nadam se da se nećemo vraćati na 2016. godinu. Ali ovi momci su potpuno drugačiji.“

Na pitanje da li će Mercedes pustiti snimak incidenta Hamiltona i Rosberga tokom brifinga tima, Wolff je odgovorio: “Možda ćemo malo popričati o tome, ali oni tačno znaju šta ne treba da rade.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar