Wolff: Moguće je da Hamilton i Vettel zamene timove

Izjave Toto Wolffa ukazuju da je moguća senzacionalna zamena vozača između Mercedesa i Ferrarija, a neki izvori sugerišu da bi to moglo da se desi već na kraju ove sezone.

Mercedesov šef ne isključuje mogućnost da nemački vozač zauzme sedište njegovom timu. Najistaknutiji nemački vozač Formuli 1 je Ferrarijev Sebastian Vettel, a Wolff je za list Bild am Sonntag izjavio:

“Mi smo prijatelji sa porodicom Vettel. Sebastijan je neko prema kome imam veliko poštovanje. Ko zna šta budućnost donosi.”

Wolff je rekao da bi se Vettel dobro uklopio sa Mercedesom.

“Mi smo Nemačka kompanija, Nemačka je naše domaće tržište i dom ovog brenda. U jednom trenutku u smo doneli odluku da beskompromisno postavimo najbolje moguće vozače u naš bolid. A ako je pri tom nemački vozač na tom nivou i dostupan, to bi svakako bilo lepo“, rekao je Wolff.

Istovremeno, on nagoveštava da bi Lewis Hamilton mogao da bude namamljen od strane Ferrarija.

“O tome smo otvoreno razgovarali kada smo potpisali poslednji ugovor. Ferrari je najprestižniji brend u F1, a svaki vozač sanja o tome da sa njima osvoji šampionat. To potpuno razumem. S druge strane, Mercedes ima sjajnu priču i obnovili smo slavu iz prošlosti, na šta je Lewis jako ponosan. Niko ne zna šta će se desiti. Lično se nadam da će završiti svoju karijeru osvajanjem još titula sa nama, ali znam da svako ima želju da nosi crveno“, rekao je Wolff on za italijanski La Gazzetta dello Sport.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar