Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Wehrlein i Sauber postigli dogovor?

Švajcarski tim je navodno postigao dogovor sa Pascalom Wehrleinom za sledeću sezonu što i definitivno ostavlja širom otvorena vrata za Bottasa u Mercedesu.

Već nedeljama se spekuliše ko bi mogao da zameni Rosberga u Mercedesu, a Bottas i Wehrlein su bili glavni favoriti. Sada se čini da su konačno napravljeni jasni koraci koji će razrešiti celu situaciju.

Mercedes je od samog starta smatrao da Wehrlein nema dovoljno iskustva da se sada pridruži njihovom timu i da je njegov angažman potencijalni rizik., pogotovo što bi se našao u borbi sa Lewisom Hamiltonom.

Izvori koji su upućeni u ceo slučaj, sada prenose da je Mercedes postigao dogovor sa Sauberom za prelazak Wehrleina u njihove redove. Strane tek treba da se dogovore oko detalja ugovora, ali očekuje se da će sve biti gotovo u narednih nekoliko dana.

Mercedesov fokus je sada na dovođenju Bottasa, čiji odlazak iz Williamsa je sada siguran nakon što je Massa odlučio da odloži penziju na godinu dana kako bi ekipa iz Grova imala iskusnog vozača u svojim redovima pored novajlije Lancea Strolla.

 

(Diskusija)

Leave a Reply