Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Ferrarijev novi motor isporučuje preko 1000KS

Izvori iz Italije prenose da će Ferrarijeva pogonska jedinica za 2017. imati snagu koja dugo nije viđena u Formuli 1.

Ferrari je u pokušajima da sustigne Mercedes ponovo promenio pravac razvoja pogonske jedinice. Projekat 668 će zvanično biti predstavljen javnosti 24. februara u Maranellu, a pored promena na motoru, u prvom planu će biti i aerodinamičke izmene koje stupaju na snagu ove godine..

Ferrari je navodno proizveo novi multi-jet sistem ubrizgavanja u saradnji sa kompanijom Mahle technology. Pogonska jedinica će proizvoditi veću snagu i efikasnije će koristiti MGU-H sistem koji je povezan sa turbo punjačem.

Tehnička grupa u Maranellu je takođe proizvela potpuno novi menjač. Zadnje vešanje tako više neće biti ugrađeno između diferencijala i kutije menjača. Stari raspored komponenti je timu omogućio da napravi uži dizajn vešanja, ali taj koncept nije bio dovoljno efikasan kada je u pitanju trakcija.

Predsednik Ferrarija Sergio Marchione je ponovo izvršio pritisak na inženjere kako bi bolid za 2017. maksimalno iskoristio nova tehnička pravila i treba očekivati nekoliko iznenađenja kada bodi i zvanično bude otkriven krajem februara.

 

(Diskusija)

Leave a Reply