F1 Tehnologija

VIDEO: Aerodinamička promena prvaila za 2019.

Nikita Mazepin (RUS) Sahara Force India F1 VJM11 Development Driver. Formula One Testing. Tuesday 31st July 2018. Budapest, Hungary.

Naredne sezone očekuje nas mala ali ne tako beznačajna promena pravila.

Kao što je FIA ranija najavila, sa ciljem poboljšanja preticanja, tehnička grupa ovog tela napravila je promene na bolidima kojia bi trebala da dovedu do većih uzbuđenja na stazi. Tako na prednjem krilu više nećemo imati kaskadnih elemenata, koje će naredne godine biti šire za 200mm i ujedno biti izbačenije u odnosu na nos ka napred za 25mm. Takođe, na žalbe vozača da izgube prijanjanje prednjeg dela u momentima kada uđu u turbulenti vazduh, FIA se odlučila da poveća visinu krila za 20mm dok je ispod njega ostavila samo po dva usmerivača vazduha sa obe strane.

Takođe, pojednostavljen je sistem usisnika za kočnice i zabranjen takozvani sistem produvanih felni. Bočni defelktori su smanjeni dok je najviše promena pretpelo zadnje krilo. Njegova dužina povećana je na 870mm kao i da će DRS efekat biti veći jer je prostor otvaranja elemenata sada povećan na 85mm, dok je njegoav širina uvećana na 10mm.

(Diksusija)

Leave a Reply