Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Vettel najbrži na trećem treningu u Austriji

Sebastian Vettel postavio je najbrže vreme pred početak kvalifikacija.

Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga bili su pravi letnji u Austriji. Temperatura staze bila je 29 stepeni dok je temperatura vazduha bila oko 22 stepena.

Već u instalacionim krugovima Calos Sainz je stao na stazi jer je imao problema sa motorom. Zbog toga je izbačena žuta zstava već u prvom sektoru pa su tako redari morali da ukolne špančev bolid sa staze. Prvi bolji mereni krug postavio je Max Verstappen koji je zabeležio vreme od 1m06.015s a pratio ga je timski kolega sa zaostatkom od 0.150s a njihova vremena zabeležena su na ultra mekim gumama.

Sebastian Vettel je u svom prvom izlasku na stazu ostavrio krug od 1m06.036s što je bilo trenutno dovoljno za drugo mesto ali je već posle par momenata uspeo da bude još brži i tako postavi vreme od 1m05.384. Iza njega u tim momentima bili su Valtteri Bottas i Lewis Hamilton.

Na polovini treninga na stazu se pojavio i Carlos Sainz, pošto su mehaničari Toro Rossa uspeli da osposobe njgov bolid. Lewis Hamilton je u završnoj trećini sesije dodao gas i tako izbio na prvo mesto krugom od 1m05.361s na ultra mekim gumama ali je Sebastian Vettel odgovorio svojim krugom i tako opet zauzeo vodeću poziciju – 1m05.092s.

Hamilton je ima jedno malo izletanje sa staze kada je promašio kočenje na trećoj krivini, ali se vartio na stazu. Britanac se dosta sporo vratio do boksa a prema prvim navodima Hamilton je doživeo defekt prednjeg levog kočionog diska.

Vettel je tako zadržao prvo mesto na trećem treningu ispred Hamiltona koji je zbog incidenta ranije završio sesiju. Treći je bio Bottas, četvrti Raikkonen dok je dvojac Red Bulla bio odmah iza.

(Diskusija)

Leave a Reply