Vettel najbrži na prvom danu testa u Abu Dabiju

Ferrari Media Centre

Nemački vozač završio je prvi dan sa najboljim vremenom dok Kimi Raikkonen je imao tehničkih problema.

Sebastian Vettel bio je uzročnik jedne crvene zastave tokom jutarnjeg dela, ali je uspeo da se tako nađe ispred Valtterija Bottsa koji je bio najbrži tokom prepodneva. Vozač Ferrarija uštopovao je krug od 1m36.812s i to sa gumama po specifikaciji iz ove godine.

Bottas je tokom jutra imao vreme od 1m37.231s što mu je bilo dovoljno da ostane na drugom mestu. On je koristio Pirellijevu labaritorijsku komponentu pod brojem pet, jednu od najmekših predviđenih za narednu godinu. Kimi Raikkonen je tokom prvog dana u Sauberu imao produktivan dan ali je na kraju morao da parkira bolid zbog problema sa bolidom.

Lance Stroll je danas testirao hipermeku komponentu iz 2018. i tako zabeležio treće mesto za Force Indiju, odnosno debitovao za svoj novi tim. On je tako završio ispred Maxa Verstappena a iza njih se našao Sergio Perez. Šesto mesto pripalo je Landu Norrisu a tik uz njega bio je Nico Hulkenberg. Perez i Norris takođe vozili su na labaritorisjkoj kompnenti broj 5. Na testu je takođe debitovao i Pietro Fittipaldi, koji je imao problema pa je tako Ferrari morao da zameni njegov motor, dok su Robert Kubica i George Russell već raspodelili svoje zadatke u Williamsu.

Rezultati testa:

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar