Vesti

Vettel: Ferrari je dobro zamaskirao napravljeni napredak

TEST F1/2017 - T1 SPAGNA © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Nemački vozač kazao je da je tim iz Maranela prošle sezone dobro maskirao ogromna poboljšanja koja su spremala za ovu godinu.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen zabeležili su najbrže krugove tokom zimskih testiranja u Barseloni, gde je Ferrari prema prvim najavama prikazao dobru formu. Italijanski tim prošle godine nije uspeo da opravda svoja očekivanja, ali je četvorostruki šampion kazao da je tim napravio veliki pomak napred u odnosu na isti period pre 12 meseci.

“Mislim da smo se ove godine bolje pripremili, jer smo odradili veći broj krugova. Tim je u boljoj formi. Naučili smo puno iz 2016. koja je bila veoma značajna za nas. Ako pogledate rezultate tada, može se reći da nismo imali uspeha, ali ono što se dešavalo u pozadini nam je bilo veoma značajno. Sada nam ostaje da čekamo prvu trku u Malburnu kako bi sve to i potvrdili.” izjavio je Sebastian Vettel.

“Prošle godine naučili smo veliki broj lekcija na polju cele organizacije, gde smo svi napravili određene pomake. U 2015. ja sam lično imao dobru godinu jer samo počeo ponovo da pobeđujem, a u 2016. nismo ostvarili rezulatte koje smo želeli ali smo se unapredili na polju organizacije.” dodao je Nemac.

(Diskusija)

Ostavi komentar