Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hasegawa: Ovi problemi nam se nisu dešavali u labaritoriji

Circuit de Barcelona Catalunya, Barcelona, Spain. Wednesday 01 March 2017. World Copyright: Steven Tee/LAT Images ref: Digital Image _O3I7795

Prvi čovek Honde kazao je da su njihovu pogonsku jedinicu zadesili problemi koji se nisu pojavljivali tokom testova u labaritoriji.

Hondin agregat je samo u poslednja dva dana testa doživeo čak četiri defekta, pa se zbog toga pretpostavlja da japanska kompanija neće moći da u potpunosti otkloni sve kvarove do prve trke u Melburnu. Fernando Alonso je već tokom drugog testa u Barseloni ovaj agregat opisao kao nemoćan i da ne isporučuje dovoljno snage.

Kako se navdoi glavni kivac za ovakvo stanje jestu neočekivane vibracije koje se javljaju oko pogonske jedinice, zbog čega najviše stratda električni sisteam samog agregata.

“Koliko možemo da vidimo, problem je u vibracijama koji stvaraju komplikacije na električnom sistemu. Mi još ne možemo da neđmo tačan uzrok zašto se ovo dešava, jer takve kvarove nismo imali tokom testiranja u labaritoriji. Tokom poslednja dva dana testa pokušavali smo da indetifikujemo uzrok problema i zbog čega motor gubi na snazi.”

“Tokom svih noći kada su se testovi održali, tim je promenio nekoliko električnih komponenti ali se problem idalje javljao. Pokušavali smo da smanjimo vibracije kako bi pronašli koji deo pravi problem.” kazao je Yusuke Hasegawa.

(Diskusija)

Leave a Reply