Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Verstappen najviše preticao u prošloj sezoni

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 27, 2016 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Ovaj Holanđanin izvršio je najviše preticanja po podacima koje je objavio Pirelli.

Max Verstappen je čak u prvih 4 trka izvršio čak 18 manevra za preticanje i to sve dok je vozio za tim Toro Rossa, a kada je prešao u tim iz Milton Kinsa na 17 trka imao čak 60 preticanja. Sa sve ukupno 78 poteza, Holanđanin je postavio novi rekord a stari je datirao još od 1982 godine.

Sa druge strane Lewis Hamilton je zabeležio najviše preticanja na jednoj trci, kada je startovao sa poslednje pozicije i stigao do sedmom mesta sa čak 18 izvršenih manevara. VN Kine je imala najviše uzbuđenja, jer se na njoj desilo čak 128 preticanja dok je VN Mađarske prikazala veoma malo jer sa na njoj desilo samo 10 obilaženja.

Sebastian Vettel je vozač koji je najmanje gubio pozicije i to čak samo jednu, kada je u Barzilu izgubio mestao od Maxa Verstappena. Mercedesovi vozači su najmanje obilaženi, dok su Red Bullovi momci bili oni koji su najviše obilazili, pa je tako u 2016. godini viđeno čak 866 preticanja.

(Diskusija)

Leave a Reply