Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Mercedes želi Bottasa za narednu sezonu?

Valtteri Bottas je sada prvi izbor Mercedesa kao zamena za odlazećeg Nica Rosberga.

Kako prenosi britanski mediji, nemački tim je već poslao ponudu Williamsu za finskog vozača, ali je prema prvim navodima ona već odbijena. Sa druge strane Williams je na dobrom putu da zaključi ugovor sa Paddyom Loweom, dok bi na njegovo mestu u Mercedesu trebao da dođe James Allison.

Toto Wolff i uprava nemačkog tima odlučila se da priđe Williamsu sa dobrom ponudom sa Valtterija Bottasa koja je sadržala i pozamašan popust na njihove motore (popust vredan oko 10 miliona evra), kako bi pustila Finca da izađe iz važećeg ugovora. Takođe, ova ponuda sadrži i mogućnost angažovanja Mercedesovog test vozača Pascala Wehrleina koji bi mogao da popuni eventualno upražnjeno mesto, kao i da je Toto Wolff jedan od Bottasovih menadžera. Za sada ova ponuda je odbijena, ali se očekuje nastavak pregovora.

Sa druge strane tim iz Gruva eventualnim gubitkom Bottasa mogao da upadne u problem, jer njihov drugi vozač je veoma maldi Kanđanin Lance Stroll. Ovogodišnji Formula 3 šampion prema nekim pisanjima u kasu britanskog tima donosi čak 20 miliona funti i do sada prošao je specijalan test program. Takođe, jedna od opcija je i Wehrlein, koji ima tek jednogodišnje iskustvo u najbržem cirkusu vozeći za Manor. Takođe, moguće je i problem sa sponzorima, jer vozačka postava koja nema ni 25. godine može loše da utiče u promotivne aktivnosti tima i njihovih partnera. Za ovo mesto konkuriše i Felipe Nasr, koji je dve poslednje sezone vozio sa Sauber ali svoju karijeru kao test vozač počeo je baš u Williamsu.

(Disksuija)

Leave a Reply