Trke i testiranja

Verstappen: Imamo slike Mercedesovog zadnjeg krila; Wolff: Ne vidim na njima ništa čudno

auto-motor-und-sport.de/Motorsport Images

Nastavlja se rat povodom legalnosti zadnjeg krila nemačkog tima.

Red Bull već neko vreme smatra da Mercedesovo zadnje krilo nije u skladu sa pravilima, odnosno da je nemački tim upotrebio pametan trik koji dozvoljava njihovim vozačima da stvore razliku na pravcu. Zbog toga je tim iz Milton Kinsa obavestio FIA-u ali vladajuće telo još uvek nije našlo jasne dokaze.

“Teško je reći. Ne radi se samo o tome šta će se desiti, već šta se i desio odnosno da su oni ovako vozili i na prošlim trkama.” kazao je Verstappen za Motorsport.com. “Bar mi imamo slike koje jasno ukazuju njihovu nameru. Nadam se ćemo da do kraja sezone imati lepu i jaku borbu.”

Sa druge strane šef Mercedesa je siguran da njegov tim nije uradio ništa loše i da je njegov bolid u skladu sa pravilima. Na konferenciji za štampu Toto Wolff je prokomentarisao slike na kojima su obeležena zakrilca na zadnjem krilu za koje Red Bull sumnja da su nelegalna.

“Ja ništa ne prepoznajem na ovim slikama.” kazao je on. “Nemam ideju šta oni zaključuju iz tih slika kao i šta žele da dokažu.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar