Tsunoda: Bilo mi je malo žao kada sam preticao Alonsa

Japanac je priznao da je emotivno doživeo duel sa dvostrukim svetskim šampionom.

Tsunoda je fantastično započeo svoju karijeru u Formuli 1. Svi ga hvale, Ross Brawn ga čak rangira kao najboljeg novajliju u zadnjih 20 godina, a osvajanjem bodova na jučerašnjoj trci je postao prvi Japanac kome je to pošlo za rukom na svom debiju u Formuli 1.

Na putu ka prvim bodovima je obišao i nekoliko bivših šampiona, a među njima je bio i Alonso, koga izuzetno ceni.

“Bilo je emotivno kada sam preticao Alonsa. Zadnji put sam ga video pre 12-13 godina. Tada sam imao 7-8 godina. Kasno sam kočio na prilasku krivini 1 i verovao sam u Fernanda i njegove veštine. Poneo sam se kao prvi novajlija sa takvim potezom. Bilo mi je posle malo žao što sam tako obavio posao. Jasno je da so u različitim bolidima, ali bio sam i srećan što sam prošao”, izjavio je Tsunoda.

Interesantno je da je Tsunoda imao svega devet meseci kada je Alonso debitovao u Formuli 1 2001. sa Minardijem, a Japanac je odrastao gledajući dvostrukog šampiona u svojim najboljim izdanjima. Za to najviše može da zahvali ocu, koji je takođe veliki ljubitelj Alonsa.

“Moj otac je njegov veliki fan i pogotovo mu se sviđa njegov stil vožnje. Prvi put ga je gledao na Suzuki i rekao je da je njegovo ubrzanje i izlaz iz zadnje krivine ubedljivo najbolji od bilo kog drugog vozača. Tako sam i ja počeo da pratim Fernanda. Na trci sam vozio nekoliko krugova iza njega i imao sam priliku da pratim šta radi, kako čuva gume u krivinama i kako generalno prolazi kroz njih. Kada sam ga prošao, pokušao sa da kopiram to što sam video i definitivno je bolid dobro odgovorio u nekoliko krivina. Nadam se da sledeći put neću morati da vozim protiv njega. Veleo bih da za početak imam bolje startne pozicije. Bolidi su različiti, ali ono što naučim od Alonsa će svakako biti od koristi u budućnosti”, rekao je Tsunoda.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar