Španska Formula 4

Tsolov pobedio u incidentnoj trećoj trci, Jenić nadoknadio osam mesta

f4spain.org

Ovu trku obeležili su incidenti kao i crvena zastava.

Treća trka po pravilima traje 25 minuta i jedan krug ali ovoga puta nismo bili svedoci puno trkanja. Sigurnosno vozilo je dva puta izlazilo na stazu a sama trka završena je pod crvenom zastavom. Jenić je u ovaj okršaj krenuo sa 19. mesta sa novim gumama ali posle odličnog starta Srbin je uspeo da se probije do 12. pozicije. Već u drugom krugu Filip je napredovao za još jedno mesto kada je po prvi put na stazu izbačen sigurnosni auto. Ovaj period potrajao je nešto duže jer pored udesa na prvoj krivini imali smo i sudar na startno-ciljnom pravcu. Akcija je restartovana već u 4. krugu a već u petom vozilo bezbednost je moralo opet da stane ispred vozača. Jenić je u tim momentima držao 11. poziciju a ovaj “prekid” trajao je puna dva kruga. U sedmom krugu usledio je drugi restart, akcija je trajala čitavih krug i po posle čega je izbečana crvena zastava. Tsolov je na kraju pobedio ispred Barthera a Filip je kroz cilj prošao kao jedanaesti i tako napredovao za osam pozicija u odnosu na start.


Tsolov najbolji i na drugoj trci u Belgiji, Jenić fantastično nadoknadio 12 pozicija

Održana je i druga trka španske Formule 4 u Belgiji.

Kao što je poznato zbog slabijih kvalifikacija Filip Jenić imao je tek 24. startno mesto za drugu trku na stazi Spa-Frankošamp, što je značilo da će Srbin opet imati pune ruke posla. Odmah po paljenju zelenih svetala Barther je poveo kolonu a Srbin je posle prvog kruga uspeo da napreduje za dva mesta. U drugom krugu na stazi se pojavilo sigurnosno vozilo zbog incidenta na prvoj krivini a Jenić je tada zauzimo već 18. poziciju. Ovaj period pod žutim zastavama trajao je 2 kruga posle čega je trka nastavljena a naš vozač Camposa odmah obilazi Mayera. U naredna dva kruga Jenić napreduje za još dve pozicije i drži 15. mesto dok su na vrhu Barther i Tsolov vodili žestok okršaj.  Tada je Filip imao čak 3 sekunde zaostatka za grupom koja se nalazila ispred njega, koju je uz odličan tempo uspeo da sustigne, obiđe i da kroz cilj čak prođe na 12. mestu. Na kraju trke Tsolov je uspeo da još jednom pobedi a Srbin je bio najborbeniji na stazi nadoknadivši čak 12 pozicija.

Treća trka je na programu od 13.45h

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar