Please assign a menu to the primary menu location under menu

WEC

Toyota odnela pobedu na uzbudljivoj trci ”6 sati Imole”

Posada #7 koju čine Kamui Kobayashi, Mike Conway i Nyck de Vries je u drami ostvarila pobedu na legendarnoj stazi.

Svetski šampioni su trijumfovali na Ferarijevom terenu, nakon što je kiša zakomplikovala situaciju i donela neizvesnost u pogledu strategija. U poslednja dva sata se vodila velika borba kako za pobedu, tako i za ostale pozicije u prvih deset u okviru Hypercar klase.

Kobayashi je međutim uspeo da odbije nekoliko napada, pre svega od strane Kevina Estrea u Porscheu 963. Razlika između njih dvojice na cilju je bila svega dve sekunde, ali je Estre imao i kaznu pa je na kraju razlika bila 7.081s.

Ovo je ujedno bila prva pobeda Toyotine posade #7 još od prošlogodišnje trke na Fudžiju.

Najniži stepenik na podijumu je pripao još jednoj Porsche posadi, koju si činili Matt Campbell, Frederic Makowiekci i Michael Christensen.

AF Corse Ferrari je bio na putu ka pobedi ovog vikenda, ali ih je loš odabir guma u trenutku kada je krenula kiša sprečio da obrađuju domaću publiku.

Automobili 50 i 51 su postepeno padali u poretku, a posada Nielse, Molina i Fuoco je uspela na kraju da se vrati i završi na četvrtom mestu nakon što je Toyota Hartleya, Buemija i Hirakawe izgubila vreme u Tamburelo šikani u poslednjem krugu.

BMW M Team WRT je ostvario svoj najbolji plasman nakon što su Rast, Frijns i van der Linde prošli kroz cilj na šestom mestu.

AF Corse Ferrari #51 je trku završio na sedmom mestu odmah ispred žutog AF Corse #83 koji je izgubio vreme u ranijoj fazi trke usled kazne zbog prebrze vožnje u trenucima kada je trka bila suspendovana.

Novi Peugeot 9X8 koji su vozili Mueller, Jensen i Vergne je bio deveti na svojoj debitantskoj trci u novoj konfiguraciji sa zadnjim krilom.

Cadillac Bambera, Lynna je zaokružio plasman prvih deset u najjačoj kategoriji.

Šampionat izdržljivosti se nastavlja za tri nedelje u Belgiji kada će se voziti ”6 sati Spa-Frankoršampa.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Zapratite našu Facebook stranicu i X nalog i pridružite se diskusijama na našem novom DISCORD serveru.

Leave a Reply