Tost izjavio da će Toro Rosso koristiti delove od Red Bulla

Peter Fox/Getty Images/redbullcontentpool.com

Šef italijanskog tima potvrdio je da će oni uzeti neke delove od velikog brata u 2019.

Toro Rosso ove sezone ulazi u svoju drugu sezonu sa Hondom, dok sa druge strane po prvi put na ovu stazu krenuo je i Red Bull. Japanski proizvođač od svog povratka imaće dva tima sa kojim će sarađivati u anrednoj sezoni, što znači da je Honda morala da proširi svoje kapacitete.

“Komponente koje će biti vezane za motor biće iste kao i što koristi Aston Martin Red Bull Racing, sve u skladu sa propisima.” kazao je Franz Tost za RaceFans.net. “Ostali delovi biće uzeti od Red Bull Technology centra i to će biti sve prošlogodišnje specifikacije. Toro Rosso je mali tim i on ne može da prati brzi razvoj veliki timova.”

U prošlim sezonama Toro Rosso je koristio čak i kompletno stare Red Bullove bolide, ali zbog promene pravila oni su krenuli sa dizajniranjem sopstvenih automobila.

“Toro Rosso je bio prinuđen da napravi potrebne infrastrukturne objekte kako bi bio sposoban da proizvede delove. U vreme pre toga imali smo oko 100 zaposlenih a sada imamo već oko 400 ljudi, kao i dve fabrike u Faenci i Bicesteru.” dodao je on.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar