Szafnauer: Perez je imao izlaznu klauzulu dok ona nije postojala kod Strolla

thecheckeredflag.co.uk

Šef tima Racing Pointa objasnio je njihove planove po pitanju vozačke postave.

Otmar Szafnauer je ovog vikenda u Muđelu izjavio da oni nikada nisu razmišljali o opciji da naredne godine njihov vozački par čine Sebastian Vettel i Sergio Perez. Prema njima svakako mesto u Aston Martinu zaslužuje Lance Stroll.

“Lance je sa nama već nekoliko godina, on je mlad momak, ima 21 godinu i da njegov otac je vlansik tima.” kazao je Szafnauer za The Race. “Pa tako kada smo rešili da napravimo promene u vozačkoj postavi jer je Sebastian postao dostupan, onda je Sergio morao da bude taj koji će otpasti jer je on imao takvu klauzulu u ugovoru dok ona nije postojala kod Lanca.”

Prema njemu mlađi Stroll ima još puno potencijala: “Lance je dosta mlad i ovo mu je tek druga godina sa timom. Za sada uživa u šampionatru gde zauzima četvrto mesto i ima već nekoliko podijuma. Takođe, ima i potencijala za nešto više. Jasno pokazuje svoj talenat i zaslužuje mesto pored Sebastiana Vettela.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *