Španska Formula 4

Tsolov pobedio na prvoj trci u Valensiji, Jenić odličan peti

f4spain.org

Srbin je uspeo da zabeleži još jedan dobar rezultat.

Prva trka u španskoj Formuli 4 predviđena je da traje 25 minuta plus jedan krug, ali je ona odmah bila skraćena za jedan krug jer su vozači morali da dva put odrade formacijsku vožnju. Pol poziciju imaju Tsolov a Jenić je u trku pošao sa sedmog mesta. Posle puštanja zelenih svetala sudar su imali Klastrup i Berter što je iskoristio iskoristio naš as i došao do  pete pozicije. Od tada Filip je pokušavao da drži priljučak za trećeplasiranim Espintom Santom i Kucharczykom sve do izbacivanja sigurnosnog automobila. Ovaj period je trajao samo dva kruga, pa posle restata Jenić je napadao ova dva vozača ispred sebe. Do kraja Tsolov je sigurno trku priveo kraju ispred Espita Santa i Kucharczyka, dok je drugoplasirani Julien dobio kaznu što znači da je pao na četvrto mesto ispred Jenića kome je malo falilo da nadoknadi ovaj zaostatak. Sve u svemu dobra i stabilna trka za mladog Srbina.


Španska Formula 4 – Link za prenos prve trke u Valensiji


Izveštaj sa prvih kvalifikacija

Tsolov najbolji na kvalifikacijama u Valensiji, Jenić u prvu trku kreće kao sedmi

Vozači Camposa dominirali su na prvim kvalifikacijama.

Nikola Tsolov ostavio je najbolje vreme na današnjim kvalifikacijama. Bugran je izvezao krug od 1m34.625s i tako došao do pol pozicije i predvodio Camposovu armadu. Iza njega našao se Gael Julien iz tima Drivex-a posle čega su usledili vozči ovog čuvenog špankog tima. Među njima je bio i Filip Jenić koji je krugom od 1m34.927s imao sedmo vreme.

Kvalifikacije je obeležila i crvena zastava koja je izbačena baš na njihovoj polovini, jer je na stazi ostao De Palo.


Izveštaj sa drugog treninga

Julienu pripao drugi trening, Jenić nastavio u dobrom ritmu

Vozač Drivexa imao je najbolji učinak na drugoj sesiji na stazi Ricardo Tormo.

Gael Julijen ostavrio je najbrže vreme na mirnom drugom treningu u Valensiji. Francuz je postavio krug od 1m34.617s i tako bio je jedini vozač svog tima među prvih deset. Iza njega sa dosta malim razlikama našli su se piloti MP Motorsporta i Camposa. Među njima je bio i Filip Jenić koji na kraju treninga zauzeo dobro sedmo mesto jer je upisao vreme od 1m34.927s. Njegov zaostatak za vodećim Julijenom bio je oko tri desetinke a razlike u odnosu na vozače ispred merile su se u hiljaditinkama.


Izveštaj sa prvog treninga:

Smal najbolji na prvom treningu u Valensiji, Jenić odličan četvrti

Srbin je na dobar način započeo vikend na stazi Rikardo Tormo.

Kirill Smal imao je najbolje vreme od 1m34.239s posle prve zvanične sesije na otvaranju vikenda na ovoj španskoj stazi a za vratu bili su mu vozači Camposa. Među njima nalazio se i Filip Jenić koji je uspeo da na najbolji način iskoristi momenat posle izbačene crvene zastave i uštopuje krug od 1m34.493s što je za nešto više od dve desetinke bilo sporije od najboljeg vremena ali dovoljno za četvrto mesto.

Dešavanja na stazi Rikardo Tormo započeta su još juče kolektivnim testom za sve vozače i timove. U sesiji koja je trajala 4 sata najbrži je bio Nikola Tsolov iz Camposa dok je Filip Jenić zauzeo 14. mesto. Srbin je juče radio na pripremi trkačkog tempa a veliki deo dana proveo je vozeći na startim gumama.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar