Silverston spreman da održi i više od jedne trke ove godine

Čelnici staze su objavili da bi im bilo drago da održe nekoliko trka ove sezone, ako bi to bilo od pomoći šampionatu.

Formula 1 se našla u novom problemu s obzirom na to da je zbog pandemije korona virusa otkazano mnogo više trka nego što je u prvi mah bilo ko očekivao. Sada se u saradnji sa timovima prave novi planovi i faktički kroji sezona, a nedavno je objavljeno da postoji mogućnost i skraćivanja trkačkih vikenda sa tri na dva dana. Ono što se za sada sigurno zna da je letnja pauza otkazana i da će u tom periodu moći da se održavaju trke.

Poslednjih dana se pojavila i ideja da se nekoliko trka vozi na istoj stazi, a prvi čovek Silverstona Stuart Pringle je izjavio da bi on bio presrećan ako bi Formula 1 ove godine više od jednom bila vožena na legendarnoj stazi.

„Sve što sam poručio Formuli 1 je da smo spremni za saradnju u svakom smislu, ako šampionat ima koristi od toga. Veliki broj timova se inače nalazi blizu naše staze i za njih bi logistički to bio najmanji problem. Imamo razvijenu infrastrukturu, osoblje može na miru da ide kućama svake večeri i ako tako možemo da pomognemo, biće nam drago“, izjavio je Pringle.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar