Ažurirano: Šef Suzukija dolazi a Abiteboul odlazi iz Alpinea?

motosport.it

Ovaj japanski proizvođač motorcikala potvrdio je rastanak sa Davideom Briviom.

Ažurirano 11.50h – 07.01.2021.


Sada, pojedini izvori pišu da bi Cyril Abiteboul mogao da napusti tim a na njegovo mesto ipak dolazi Marcin Budkowski, koji je iz FIA-e došao u Renault. Čeka se zvanična potvrda …


Pošto je odavno poznato da će tim iz Enstona umesto svog dosadašnjeg imena Renault poneti naziv Alpine, pa pored rekonstrukcije brenda očekuje nas i promena u samoj strukturi. Jedana od njih je i u samom vrhu.

Kako Motorsport.com piše, Suzuki je potvrdio rastanak sa svojim šefom Davideom Briviom i sada se čeka objava od strane od Alpinea. Naime, Brivio bi trebalo da preuzme mesto direktora tima. Ovaj Italijan je veliko ime u MotoGP šampinatu i prošle sezone vodio je Suzuki do šampionske titule a u svetu motorsporta je još od 1990. Pored toga, postigao je i veliki uspeh sa Valentinom Rossijem i Yamahom.

Upošljavanjem Brivija počinje i najvaljenja rekonstrukcija tima. Tako bi trebalo da dosadašnji šef ekipe Cyril Abiteboul dobije još veću ulogu i bude zadužen za proces reorganizacije, dok će njegovo mesto zauzeti Marcin Budkowski.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar