Corriere Della Sera: INEOS mora da podigne ponudu, Hamilton odredio svoju cenu?

Mercedes F1 Media Centre/LAT Images

Za sada Lewis Hamilton i nemački tim nisu potpisali nastavak saradnje.

Ažurirano 07.01.2021.


Pregovori između Lewisa Hamiltona i Mercedesa još uvek traju. Nemčki tim je dao svoju ponudu od 40 miliona evra godišne plus 10% bonusa za novi šampionski naslov, ali je to Britanac odbio. Sada, kako navodi Corriere Della Sera, Hamilton je prošle godine zaradio 45 miliona evra, pa tako ne želi da zaradi ni evro manje u 2021. Takođe, tražio je i ulogu ambasadora Mercedesa u momentima kada završi svoju karijeru.

Sa druge strane Ola Kallenius, prvi čovek Daimlera je zbog pandemije morao da napravio rezove u svojoj firmi, pa je tako određen broj radnika dobio otkaze. Takođe, ovog Šveđanina brine Hamiltonov stav, koji ne želi da spusti svoju cenu uprkos krizi koja je najviše pogodila ekonomski sektor. Sada, očekuje se da u ovoj celoj situaciji uključi INEOS, kome je važno da Hamilton ostane u timu i finansjki pomogne realizaciju ovog ugovora.


Ranije …

Ugovor između Lewisa Hamiltona i Mercedesa istekao je već 1. januara 2021. a ove dve strane još uvek nisu postigle dogovor. Kako prenose pojedini mediji puno toga dešava se u pozadini.

Toto Wolff je nekoliko puta najavio da je produženje saradnje između ove dve strane neće biti problem, dok italijanska verzija sajta Motorsport.com piše suprotno. Prema ovom izvoru najveći problem je plata ovog Britanca koja je previsoka za Daimler.

Naime, Hamilton je odbio ponudu od 40 miliona po sezoni kao i bonus od 10% ukoliko ponovo postane šampion a za sada nije poznato koja je njegova poslednja ponuda. Ipak, Wolff je spreman da čeka svog vozača do konačnog dogovora pre početak zimskih testiranja, ali prvi čovek Daimlera Ola Kallenius vrši pritisak da se pregovori ubrzaju. Takođe, Šveđanin misli da bi u kranjem slučaju mogao da vrati Gerorga Russella u tim.

Kao drugi razlog navodi se i stav koji Hamilton ima i koji nije naišao na odobrenje Daimlera. Nemačka kompanija dala je zeleno svetlo Wolffu da zaključi ugovor sa Britancem ali i listu zahteva koje će Hamilton nadalje morati da ispuni. Sa druge strane i Mercedes je pogođen situacijom oko korona visrusa, zbog čega su morali da naprave određene rezove.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar