Sainz: Voziti za McLaren je za mene ostvarenje sna

McLaren Media Centre/Motorsport Images

Španski vozač imao je prilike da po prvi put testira za svoj novi tim u Abu Dabiju.

Carlos Sainz je posle razlaza sa Red Bullom i fabričkim timom Renaulta svoj novi dom pronašao u McLarenu, gde će zameniti svog sunarodnika i prijatelja Fernanda Alonsa. On je na Pirellijevom testu imao prilike da provoza bolid novog tima.

“Bila su ovo napeta tri dana.” kazao je Sainz. “Posle kraja trke u Abu Dabiju ja sam se potpuno fokusirao na 2019. Učim imena svojih novih kolega, način na koji bolid i sistem rade kao i da gradim vezu sa svojim novim inženjerima – to je naš plan. Upoznao sam mnogo Engleza i svi se zovu Wils, James i Toms. Sve je to proces učenja i nastaviću da se poboljšavam tokom zime, kako bi se što bolje spremili za test u Barseloni. Ovo su bila nekoliko zanimljivih par dana, hvala inženjerima i mehaničarima što su me naterali da se osećam kao kod kuće. Hvala i na tome što sam odradio 150 krugova i sada mogu da sa velikim brojem informacija odem na zimsku pauzu.”

Krajem prošle godine Carlos Sainz bio je član Red Bullovog programa mladih vozalča, ali je sezonu proveo kao pozajmljeni vozač u Renaultu, da bi kasnije izašao iz ugovor sa timom iz Milton Kinsa i potpisao višegodišnju saradnju sa McLarenom.

“Iskreno, vozaći za McLaren je za mene ostvaranje sna. Kada sam po prvi put napustio garažu sa MCL33 to je za mene bio specijalan momenat. Uvideo sam da je vožnja za ovaj tim nešto posebno. Osećam se kao kod kuće, od momenat kada sam došao sve je bilo kako treba.” dodao ja Španac.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar