Brawn: Leclerc biće pravo osveženje za Ferrari

Sauber Media Centre

Direktor Formule 1 veruje da će mladi Modagašanin uneti novu energiju u tim.

Ross Brawn bio je tehnički direktor Ferrarija u godinama kada je tim iz Maranela zajedno sa Michaelom Schumacherom ispisivao zlatna slova u svojoj istoriji. Sada, u tim dolazi Charles Leclerc koji je imao odličnu prvu sezonu u Sauberu a već nekoliko godina nalazi u Ferrarijevoj razvojnoj akademiji, pa zbog toga ovaj Britanac veruje da upravo on može uneti novo osveženje među njihove redove.

“Charles Leclerc je impresivan po pitanju performansi, brzine i talenta, ali sada je napravio veliki korak napred. Uveren sam da će njegov dolazak u Ferrari biti pravo osveženje kao i da će izvući maksimum i od Vettela.” kazao je Brawn.

Ferrari je u prošloj sezoni u dobrom delu imao tempa i mogućnosti da parira Mercedesu, ali su određene greške uzele danak pa je tako tim iz Maranela ostao kratkih rukava.

“Kada ne osvojite šampionat za koji ste mislili da možete, onda se prvo postavlja pitanje gde je krenulo napopako. Kada se to desi u Ferrariju, ovo pitanje ne dolazi samo zbog tima, već to je nacionalni problem Italije, jer sam i ja tako to doživeo dok sam bio tamo. Ferrari je završio dugi na oba polja, ali to nije dobar rezultat za njih.” kazao je Brawn.

On se i osvrnuo na grešku Sebastiana Vettela koji je počinio na VN Nemačke:

“Sebastian Vettel je bio dostojan protivnik Lewisu Hamiltonu, ali nije uspeo da pobedi na trkama na trkama na koje je trebalo to da uradi. Da ne zaboravite, bila je potrebna jedna decenija da Ferrari pobedi na šest trka u sezoni kao i da ima šest pol pozicija. Za dve godine tim je uspeo da smanji zaostatk za Mercedesom a u 2016. nadoknadili su jednu celu sekundu.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar