Trke i testiranja

Sainz: Teško je prihvatiti šesto mesto s obzirom na Ferrarijev dobar tempo

Carlos Sainz, trka, VN Velike britanije 2021.

Jedan od glavnih problema za Sainza je bio problem tokom pit-stopa, koji mu je oduzeo dragoceno vreme u borbi za bolji plasman.

Sainz je u 29. krugu imao jako spor pit-stop pošto su mehaničari tek iz nekoliko pokušaja uspeli da pričvrste  prednji levi točak.

Španac je uveren da bi bez tog problema bio u poziciji da prati tempo prve trojice.

„Teško je prihvatiti šesto mesto kada vidite kakav smo tempo imali. Ipak, treba uzeti u obzir i da sam bio kompromitovan još u prvom krugu sprint kvalifikacija, tako da ovo i nije tako loš rezultat. Tim je bio odličan ove godine sa pit-stopovima i ovo je prva greška. Ali to je što je. Takve stvari uvek mogu da se dogode. Čestitke Charlesu koji je doveo bolid damo gde i zaslužuje da bude. Bilo je veoma pozitivno videti kakav tempo bolid ima. U jednom trenutku sam beležio najbrže krugove na srednje-tvrdim gumama i to u trenucima kada su već bile stare. To pokazuje da polako popravljamo podešavanja bolida i da je se situacija sa degradacijom popravlja. Svakako gledamo da se popravimo u svim oblastima, a danas smo bili sjajni na stazi koja na papiru nije trebalo da nam odgovara. Odlično smo pripremili bolid i bilo je zaista prijatno voziti ga“, izjavio je Sainz.

Ferrari je Leclercovim podijumom i Sainzovim šestim mestom smanjio zaostatak za McLarenom u šampionatu konstruktora na 15 poena.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar